tag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post190027678388331097..comments2023-09-08T07:33:57.012+03:00Comments on Даровете на Гея: Спанакопита / Пай със спанакЖаниhttp://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-765030955353557482014-02-25T13:28:58.907+02:002014-02-25T13:28:58.907+02:00Благодаря Роси!
Весел слънчев ден от мен и Алексан...Благодаря Роси!<br />Весел слънчев ден от мен и Александра!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-2447437076305867142014-02-25T13:27:55.125+02:002014-02-25T13:27:55.125+02:00Candy, няма мила, още същата вечер свърши :) На др...Candy, няма мила, още същата вечер свърши :) На другия ден пак правих, в по- малка тава, пак я изпапахме :) Да, обаче имам и една в фризера, чака удобен момент да бъде изпечена :)<br />Аз отскоро открих, че за да бъде така хрупкава и идеално точно изпечена трябва да се пече не на температура за баници, а за кексове. Опитай отново.Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-40290823596820773632014-02-25T10:26:03.261+02:002014-02-25T10:26:03.261+02:00хехе,душичка миличка е малката,как сладко си похап...хехе,душичка миличка е малката,как сладко си похапва :) .<br />Много вкусна спанакопита,няма две мнения,Жани и така подробно представена,браво,много ми хареса,поздравления!<br />С пожелание за вкусен и творчески ден!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-76318598221387463402014-02-25T10:03:14.830+02:002014-02-25T10:03:14.830+02:00Въпрос към Александра: дали ми е запазила парченце...Въпрос към Александра: дали ми е запазила парченце?:) Много е сладка, жива и здрава да е! А спанакопитата ти изглежда вълшебно. Веднъж правих и аз ,но не успях чак така, дори съм доста далеч от твоето изпълнение. Но майсторът си е майстор. Поздрави!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-15217851633512014102014-02-25T03:21:39.524+02:002014-02-25T03:21:39.524+02:00Ще чакам за някоя рецепта с кeйл, то е ясно, че е ...Ще чакам за някоя рецепта с кeйл, то е ясно, че е вкусно!<br />Un abbraccio cara!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-29676147475449768832014-02-25T02:15:02.480+02:002014-02-25T02:15:02.480+02:00Ах тази твоя сладурана, още врътва ли ти копчетата...Ах тази твоя сладурана, още врътва ли ти копчетата на фурната? Аз едвам успявам да опазя яденето, докато се обърна и Александра светкавично ми засилва фурната на 250 С.<br />Поздрави!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-53994468410921844202014-02-25T02:11:56.242+02:002014-02-25T02:11:56.242+02:00Баницата остава супер хрупкава до последното парче...Баницата остава супер хрупкава до последното парче, ако не беше толкова вкусна няма как да излъжа Александра да яде. Сигурна съм, че ще ти харесат корите, пълнежът може да бъде различен.<br />Успешен утрешен ден!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-81822454040087938502014-02-24T22:48:08.643+02:002014-02-24T22:48:08.643+02:00Жани, изглежда адски хрупкава и вкусна. Ще опитам ...Жани, изглежда адски хрупкава и вкусна. Ще опитам да видя дали моята Гъба ще я одобри , както твоята- много сладка Александра;) Поздрав!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-42217963096195258072014-02-24T19:30:57.841+02:002014-02-24T19:30:57.841+02:00Само като гледам прекрасната Александра как сладко...Само като гледам прекрасната Александра как сладко хапва, ми е ясно колко е вкусна тази спанакопита! :)<br />Жани, благодаря за подробната рецепта! Харесвам подобни рецепти със зеленийки и ще пробвам!<br />Приятна вечер!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-29519184420871237992014-02-24T18:49:16.496+02:002014-02-24T18:49:16.496+02:00 Когато поискам информация за това компа ми я дава... Когато поискам информация за това компа ми я дава само на италиански, а аз исках да разбера има ли го в Б-я! Много ми помогна с отговора си, Жани! Благодаря ти! А вкуса е страхотен, правих паста и задушено ....по вкусна трева като, че ли не съм яла :)! По нататък ще пусна публикация! Наистина вирее в Тоскана, а има една друга рецепта - боб по флорентински (Флоренция е в Тоскана) с него, тя си е направо емблематична , да си оближеш пръстите :)! <br />За бутера със спанак, ние го хапваме почти веднага, та не мога да кажа, но сигурно поомекват! Но твоята ще я направя :)!<br />Хубава вечер! Ivana Krasteva-Pieroni https://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-90680115247257397092014-02-24T18:14:32.668+02:002014-02-24T18:14:32.668+02:00Дани, радвам се, че ти е харесала, когато му дойде...Дани, радвам се, че ти е харесала, когато му дойде времето не забравяй да я направиш по моя начин.<br />Аз много се радвам, че малката яде спанак и всичко правено с него. Освен това тайно врътва копчетата на фурната и едвам успявам да опазя яденето да не изгори :)<br />Поздрави!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-74432870725851166272014-02-24T18:09:15.092+02:002014-02-24T18:09:15.092+02:00Здравей Ванче, много добра информация за cavolo ne...Здравей Ванче, много добра информация за cavolo nero намерих в един гръцко-италианки блог, ето тук, http://illaboratoriodimmskg.blogspot.gr/2013/11/cavolo-nero.html, много е интересна и ако ти се занимава можеш да го преведеш и да напишеш тема за него в блога си. На мен ще ми е интересно да прочета, а пък и да видя какво приготвяте с него. <br />Намерих и подробно видео за него https://www.youtube.com/watch?v=ZUifdjL8x1E<br />В България тепърва се популяризира, намерих го с две имена: <br />кейл- ето тук http://www.bacchus.bg/show/index.php?storyid=2221358, (може да е същото, а може и да е някаква разновидност, това ти можеш само да го поясниш)<br />черно зеле http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=1290,<br />прочетох за него, че има вкус подобен на броколи, че се яде в сварен вид, защото сурово е малко пикантно и върви в малки количества, като добавка към салатата.<br />Още прочетох, че лесно вирее в България и издържа на българския климат, а така също, че се нарича черно тосканско листно зеле http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?t=50&p=630188, защото се отглежда най-вече в Тоскана, това също само ти можеш да го разясниш.<br />Мисля, че съм го виждала тук на зеленчуковия пазар, в Каламата, но не съм му обръщала повече внимание, тъй като не знаех нищо за него досега.<br />Изобщо, благодаря за интерсния въпрос, ще ми много интересно ако напишеш нещо за него.<br /><br />Въпрос: Когато използваш бутер тесто за да направиш спаначена баница след като изстине не омекват ли корите?<br />Хубав следобед!<br /> Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-71150146027614565932014-02-24T15:48:26.438+02:002014-02-24T15:48:26.438+02:00Жани, чудесна е станала!
Ще я опитам на всяка цена...Жани, чудесна е станала!<br />Ще я опитам на всяка цена!<br />Алекс е прекрасна!<br />Поздрави!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-19290844482657301722014-02-24T15:21:51.002+02:002014-02-24T15:21:51.002+02:00Виждам, че Александра вече е започнала, та дано ос...Виждам, че Александра вече е започнала, та дано остане някое парче и за мен:)! Много ми хареса рецептата, аз съм правила, но винаги с бутер тесто.Непременно ще опитам твоето, Жани! И като се заговорихме и тук за треви я ми кажи познато ли ти е cavolo nero ...и как се казва на български, ако изобщо има такова в Б-я, аз не си спомням! В превод листата би трябвало да се казват ''черно зеле'' ! <br />Ще ти бъда благодарна да разбера има ли го по-нашите ширини:)...<br />Поздрави и прегръдка за Алекс! Ivana Krasteva-Pieroni https://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-15402541543699739332014-02-24T13:29:20.806+02:002014-02-24T13:29:20.806+02:00Ще я нагушкам от теб обезателно :) Пробвай, ще ти ...Ще я нагушкам от теб обезателно :) Пробвай, ще ти хареса :)<br />Поздрави!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-44655212853167007922014-02-24T13:26:57.007+02:002014-02-24T13:26:57.007+02:00Между другото този вариант, който аз правя се нари...Между другото този вариант, който аз правя се нарича още и хортопита, защото има и треви в нея (хорта). Значи в баничарниците продават и като моя тип, с две кори или с четири (разточени с точилка и брашно), тъй като се смята за по-традиционен, между другото се точи и по-лесно, освен това е по-лесно смилаема. Колкото е с повече кори една баница, толкова е по-тежка, по-бързо омеква ( значи няма търговски вид). <br />Тязи дни тук вали, обаче имам намерение да набера коприва и да направя баница, такъв вид се нарича чукнидопита (тσουκνιδόπιτα), коприва (τσουκνίδα), става също много вкусна!<br />Поздрави!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-79446887566378901512014-02-24T13:12:31.567+02:002014-02-24T13:12:31.567+02:00Радвам се, че ти е харесала Траянче. Благодаря за ...Радвам се, че ти е харесала Траянче. Благодаря за посещението!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-66578560478392630912014-02-24T12:14:43.574+02:002014-02-24T12:14:43.574+02:00Бих опитала, защото изглежда чудесно! Даже бих про...Бих опитала, защото изглежда чудесно! Даже бих пробвала със смес от различни зеленийки. :)<br />Поздрави, Жани, и да нагушкаш малкото съкровище. :)Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-1550838334941475652014-02-24T10:57:45.961+02:002014-02-24T10:57:45.961+02:00Жани, страхотно изглежда! Последно като бях в Гърц...Жани, страхотно изглежда! Последно като бях в Гърция много ме изкушаваше спанакопитата и реших, че ще си направя вкъщи, така че твоята рецепта си я запазвам. Ще изчакам обаче да се появят повече пресни зелении на пазара при нас :)<br />Поздрави и хубав ден!Катя- Sugarmousehttp://illusion123.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-71937427297780986372014-02-24T10:52:45.950+02:002014-02-24T10:52:45.950+02:00Mnogo, много вкусна изглежда!Mnogo, много вкусна изглежда!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-57779048443131567982014-02-24T10:38:04.732+02:002014-02-24T10:38:04.732+02:00Добро утро! Остава само да я опиташ с кори по моя ...Добро утро! Остава само да я опиташ с кори по моя метод :)<br />Хубава и успешна седмица и на теб!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-60692627688194710722014-02-24T10:35:36.995+02:002014-02-24T10:35:36.995+02:00Добро утро! Да, като казвам зрял лук имам в предви...Добро утро! Да, като казвам зрял лук имам в предвид кромид лук. Не се и съмнявам, че и на Ради ще й хареса такава баница, но и на вас :)<br />Аз като се по твоите указания по сладкарство като се навих, тази година ще направя лично тортата за рождения ден на Александра :)<br />Успешна седмица!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-43879653251826929202014-02-24T10:08:36.573+02:002014-02-24T10:08:36.573+02:00Обичам, обичам ... даже много обичам и честичко я ...Обичам, обичам ... даже много обичам и честичко я правя :)<br />Твоята е просто съвършена!<br />И мъничкото Слънчице как сладичко си похапва та чак и на мен ми се дояде :)<br />Хубава и усмихната седмица от мен!gogolinahttps://www.blogger.com/profile/04910913713293694585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-92142077820776526812014-02-24T09:57:23.865+02:002014-02-24T09:57:23.865+02:00Жани,със сигурност ще я направя-обичам хрупкави ко...Жани,със сигурност ще я направя-обичам хрупкави кори като тези.Но какво имаш предвид от зрял лук-кромид лук ли?А Александра наистина се наслаждава на спанакопитата с удоволствие.Вчера правих с праз една баница и Ради като нея си похапна от баничката.Да са ни живи и здрави тези сладурани!<br />Хубава нова седмица ти желая!Живкаhttps://www.blogger.com/profile/10543770615029967274noreply@blogger.com