tag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post3927237587955474044..comments2023-09-08T07:33:57.012+03:00Comments on Даровете на Гея: Ароматен козунак на конци-ВидеоЖаниhttp://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-22823068923888235622015-03-25T16:51:05.145+02:002015-03-25T16:51:05.145+02:00Елена, не е случайно, че козунаците се правят прол...Елена, не е случайно, че козунаците се правят пролетно време. През пролетта има необходимата топлина и влага, които са главна прдпоставка за успешни козунаци. Несъмнено качествените продукти са важна предпоставка за вкуса. Тук нямат навик да усукват плитките и пак стават, даже виж в страницата ми в фейсбук съм пуснала пет начина за оформяне на козунаци. Аз лично съм за навиването на руло преди оформянето на фитилите, защото и конци се образуват и остават рехкави. Машина за хляб няма, но миксера върши същата работа, а пък иначе как и малката ще се включи активно в месенето?<br />Поздрави!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-26564172180181619002015-03-25T10:40:50.833+02:002015-03-25T10:40:50.833+02:00Жани,
прекрасни козунаци.Ясно е, че малката ти дъщ...Жани,<br />прекрасни козунаци.Ясно е, че малката ти дъщеричка много ти помага в кухнята.Не съм правила козунаци с мастикс и махлеб.Интересен начин за сплитане на плитките козунак.Козуначеното тесто изисква много топлина за втасването.Баба ми правеше чудни козунаци навремето.При измесването удряше тестото в плота до 100 пъти, за да стане по - пухкаво и еластично.Когато направеше фитилите за плитката ги усукваше - двата края в различни посоки и така козунака става на хубави конци.<br />Няма нищо по - вкусно от домашно направения козунак, пресните домашни продукти, многото топлина и доброто изпичане са много важни, за да стане много вкусен и добре изпечен козунак.Днес го правим в машината за хляб.Миналата година стана много хубав.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-74913306347208461652015-03-24T19:23:10.747+02:002015-03-24T19:23:10.747+02:00Честит рожден ден мила Гери и тук!
С пожелание за...Честит рожден ден мила Гери и тук!<br /> С пожелание за още много кулунарни дерзания и нека звесдата на късмета да гре винаги над твоята глава! Вече можеш вече да се престрашиш да замесиш козунак и ти, няма къде да сгрешиш, по отегчаващо подробно обянение от това не мога да направя! Мога даже да ти пратя Александра да ти помага с тестото :)Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-80703056052863927682015-03-24T18:04:27.795+02:002015-03-24T18:04:27.795+02:00Майстор си, Жани, страхотни са, аз също няма да пр...Майстор си, Жани, страхотни са, аз също няма да пропусна да те похваля! Че даже и парченце ще си отчупя. ;)<br />Поздрави!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-49438620620257932892015-03-24T16:34:21.332+02:002015-03-24T16:34:21.332+02:00Дани, ти си с толкова богат опит и едва ли има да ...Дани, ти си с толкова богат опит и едва ли има да научиш нещо ново от него. :)<br />Прегръдка!Zanet Tsanevahttps://www.blogger.com/profile/14518428229833427666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-77140801027752062802015-03-24T16:14:24.814+02:002015-03-24T16:14:24.814+02:00Жани, благодаря за видеото :)Жани, благодаря за видеото :)Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.com