tag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post5965553423945916764..comments2023-09-08T07:33:57.012+03:00Comments on Даровете на Гея: ФануропитаЖаниhttp://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comBlogger38125tag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-91858566668830363722018-10-19T08:12:02.443+03:002018-10-19T08:12:02.443+03:00Жани,
направих фануропитата, спазих точно рецептат...Жани,<br />направих фануропитата, спазих точно рецептата като измерих зехтина и портокаловия сок в грамове.Орехите ги смлях ситно и при мен питата стана по - тъмна.Поръсих с рожково брашно, това имах в наличност.Много хубава пита се получи, но я пекох още 10 минути за сигурност.Бях поставила формата в друга тава и затова.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-83243983724312946332018-10-18T15:04:09.532+03:002018-10-18T15:04:09.532+03:00Жани,
чудесна рецепта за Фануропита.Имам въпрос за...Жани,<br />чудесна рецепта за Фануропита.Имам въпрос за количеството зехтин - в грамове или в милилитри да се измери ? Дадено е в грамове според рецептата.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-12922533225613969522018-08-27T12:18:30.485+03:002018-08-27T12:18:30.485+03:00Чудесна рецепта, получи ми се страхотна пита. Е, м...Чудесна рецепта, получи ми се страхотна пита. Е, малко сладка за моя вкус, мисля просто да намаля количеството на захарта следващия път, а непременно ще я направя пак. Само не разбрах портокаловият сок кога се добавя, аз го добавях на порции успоредно с брашното и се получи. Благодаря за рецептата!Maria.S.M.https://www.blogger.com/profile/03359593597124862647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-9932713972182778942015-09-01T15:56:22.844+03:002015-09-01T15:56:22.844+03:00Извинявай Аура за закъснението с което отговарям, ...Извинявай Аура за закъснението с което отговарям, според обичая фануропита се носи на 26/8 вечерта на вечерната молитва в църквата и се написва на листче името на този, който носи фануропитата, да се прочете (За здраве) на вечрната молитва в чест на светеца от попа.<br />Забравих да напиша в скоби, че може да се направи със зехтин или олио, сега го допълвам.Zanet Tsanevahttps://www.blogger.com/profile/14518428229833427666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-31978915402171402732015-08-26T19:16:16.810+03:002015-08-26T19:16:16.810+03:00Не видях в рецептата количеството на зехтин колко ...Не видях в рецептата количеството на зехтин колко е. Aurelia Nasirovahttps://www.blogger.com/profile/06481415412266451381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-32315260885582141322015-08-26T19:13:25.790+03:002015-08-26T19:13:25.790+03:00Мога ли да я занеса в джамия.? Наблизо ни е. Аз жи...Мога ли да я занеса в джамия.? Наблизо ни е. Аз живея в град Баку, Азербайджан. Тук има само руска църква и малко ни е далеч.Aurelia Nasirovahttps://www.blogger.com/profile/06481415412266451381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-56343165145411347662015-08-26T16:23:52.332+03:002015-08-26T16:23:52.332+03:00Можеш да използваш обикновено + 20 гр. бакпулвер, ...Можеш да използваш обикновено + 20 гр. бакпулвер, също така можеш отгоре вместо сусам да я наръсиш с пудра захар. <br />Ако искаш да ти се даде отговор на даден въпрос, трябва докато я приготвяш да мислиш за проблема ти да се молиш да ти се даде отговор, след това да я занесеш довечера в църквата на вечерната молитва и да раздадеш парчетата.<br />Поздрави!<br />Zanet Tsanevahttps://www.blogger.com/profile/14518428229833427666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-88079523257482574502015-08-25T14:33:54.372+03:002015-08-25T14:33:54.372+03:00Имам въпросче - Нямам брашно с набухвател, мога ли...Имам въпросче - Нямам брашно с набухвател, мога ли да използвам обикновено?Aurelia Nasirovahttps://www.blogger.com/profile/06481415412266451381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-68152317632288685902012-09-12T16:34:12.901+03:002012-09-12T16:34:12.901+03:00Здравей Жени! Днес открих блога ти и всичко ми хар...Здравей Жени! Днес открих блога ти и всичко ми хареса. И аз ще опитам рецептата за Фануропита. Дали да не сложа щипка сода бикарбонат защото ще ползвам обикновенно брашно?<br />Ще пробвам и салатката с тученица. Ще следя блогати .<br />Хубава вечер и много усмивки!<br /><br />Юлияна<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05782656160582947638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-47896561734250230062012-07-30T20:07:17.802+03:002012-07-30T20:07:17.802+03:00Прекрасен кекс.Много апетитно изглежда и непременн...Прекрасен кекс.Много апетитно изглежда и непременно ще си го приготвя.Благодаря за чудесната рецепта.Жани желая ти хубава вечер!!!Вкусно и сладко кулинарни рецептиhttps://www.blogger.com/profile/18146044875176084911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-62547511394554794942011-12-20T15:43:04.971+02:002011-12-20T15:43:04.971+02:00Здравей Жани!Радвам се че открих блога ти!Благодар...Здравей Жани!Радвам се че открих блога ти!Благодаря за рецептата на Фануропитата,пробвах се да я направя-на вкус е превъзходна ,но моята не успя да бухне.За първи път чух и пресъствах на църковна служба за Свети Фанурий на 27,08 в едно малко гръцко село - Торони.Всички присъстващи носеха и раздаваха сладките питки на Свети Фанурий.Να,σε καλαAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-29078449944951739822011-09-21T19:29:49.656+03:002011-09-21T19:29:49.656+03:00Вили, Аелис и Мони,
мили момичете, трогната съм от...Вили, Аелис и Мони,<br />мили момичете, трогната съм от вниманието! Зная, че вашите коментари са истински и от сърце.<br />Един ден, когато ще ви се прииска да направите кекс, а в хладилника ви ще са свършили яйцата или кравето масло, спомнете си за тази ухаеща,ЛЕСНА рецепта, подходяща за пости с ниско съдържание на холестрин и букет от аромати.<br />Прегръщам ви сърдечно!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-89118132401676248142011-09-20T08:58:46.207+03:002011-09-20T08:58:46.207+03:00Жанчо, нали знаеш, че няма да пропусна твой пост, ...Жанчо, нали знаеш, че няма да пропусна твой пост, наваксвам си полека-лека.:-))) Толкова вкусна изглежда тази пита, че ухае чак до мен. Рецептата изглежда много интересно. Ще ми се да я пробвам.<br />Много усмивки от мен!Monihttps://www.blogger.com/profile/17083378429456829502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-32431053428363163062011-09-18T16:32:31.897+03:002011-09-18T16:32:31.897+03:00Много ароматен ми изглежда този сладкиш - непремен...Много ароматен ми изглежда този сладкиш - непременно ще го опитам:).<br />Жани, прекрасна нова седмица!Аелисhttps://www.blogger.com/profile/06898238846332435026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-33336731347501057332011-09-10T17:43:35.639+03:002011-09-10T17:43:35.639+03:00Винаги е интересно тук и ухае прекрасно.И все науч...Винаги е интересно тук и ухае прекрасно.И все научавам нещо ново.<br />Жани, чудесно е , че отделяш време да споделиш не само кулинарна информация.<br />Хубава съботна вечер!Vili Konovahttps://www.blogger.com/profile/03514454045740928765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-4448427810717706542011-09-10T00:21:17.904+03:002011-09-10T00:21:17.904+03:00Мили Павлинке и Сабина,
благодаря за топлите отзив...Мили Павлинке и Сабина,<br />благодаря за топлите отзиви. Приятелски прегръдки!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-56737862044574030072011-09-09T23:33:06.182+03:002011-09-09T23:33:06.182+03:00Чуден е кекса ти Жани , толкова вкусен и ароматен ...Чуден е кекса ти Жани , толкова вкусен и ароматен ...:)<br />Благодаря и за интересната история .<br />Сърдечни поздрави от мен !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-91792388408351908152011-09-08T20:37:18.643+03:002011-09-08T20:37:18.643+03:00Жани, толкова ми замириса на хубаво, че....
Много ...Жани, толкова ми замириса на хубаво, че....<br />Много добро предложение отново!<br />Поздрави!Pavlina Petkovahttps://www.blogger.com/profile/16840846765892741922noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-79801776786439319832011-09-08T00:35:30.572+03:002011-09-08T00:35:30.572+03:00Разбира се, че става, за 500 гр.брашно - 1 пакетче...Разбира се, че става, за 500 гр.брашно - 1 пакетче бакпулвер. <br />Даже следващият път бих сложила повече канела, много обичам аромата й.Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-8761024732626049132011-09-07T22:34:24.396+03:002011-09-07T22:34:24.396+03:00Чудесен сладкиш, толкова е апетитен, че вече прегл...Чудесен сладкиш, толкова е апетитен, че вече преглъщам. Ще го пробвам, но нямам брашно с набухвател, предполагам, че ще стане и с бакпулвер:)traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-28279697942162741042011-09-07T19:37:29.881+03:002011-09-07T19:37:29.881+03:00Мария,
очаквам да споделиш резултата.
Благодаря за...Мария,<br />очаквам да споделиш резултата.<br />Благодаря за хубавите думи!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-58903375553725168212011-09-07T19:31:32.091+03:002011-09-07T19:31:32.091+03:00Еликсирче,
четох различни рецепти за фануропита, в...Еликсирче,<br />четох различни рецепти за фануропита, в една даваха само орехи и сусам, в повечето само стафиди. Не можах да реша с кое да се разделя и направих моята и с двете.<br />Приятен и усмихнат утрешен ден!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-2858055065315521932011-09-07T16:59:25.985+03:002011-09-07T16:59:25.985+03:00Намирисва ми на Коледа с тези съставки, а по Колед...Намирисва ми на Коледа с тези съставки, а по Коледа се хапват едни от най-вкусните неща :) <br />С удоволствие ще го пробвам и аз- заради вкуса, а и защото много обичам рецепти с история! <br />Хубава вечер, Жани! :)Марияhttps://www.blogger.com/profile/10237308679046325130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-1919097552542165432011-09-07T14:30:23.602+03:002011-09-07T14:30:23.602+03:00Жани,да знаеш как ми напомни за първия кекс,който ...Жани,да знаеш как ми напомни за първия кекс,който направих преди около 3 години,когато ме хвана мерак да кулинарствам нещо по-различно от типичните семейни гозби.Та кекса съдържаше канела и карамфил-наистина страхотна комбинация.При теб и ядките са допълнителен бонус,който много подхожда,както и конячето.<br />Чудесен десерт!<br /><br />Хубав ден ти пожелавам!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4610773418899136671.post-10296786729544531102011-09-07T14:02:30.466+03:002011-09-07T14:02:30.466+03:00Леви,
понеже виждам, че българската Wikiredia има ...Леви,<br />понеже виждам, че българската Wikiredia има нужда от добавка по някои въпроси, почнах да я обогатявам :)))<br />Весел и усмихнат ден!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.com