Страници

събота, 9 юли 2011 г.

Сладко от череши














Продукти:
1500 гр. череши без костилки
1000 гр. захар
1 ванилия
1 чаена лъжичка лимонена киселина

Приготвяне:
В дълбок съд смесваме равномерно черешите със захарта. Оставяме да престоят за 24 часа в хладилника и да се отдели вода от плодовете.
 На следващият ден прехвърляме в широка тенджера и оставяме да ври 15 минути от момента на завирането като обираме внимателно пяната.

Когато сладкото започне да се сгъстява прибавяме ванилията, а после лимонената киселина, като варим още за 2-3 минути. Отдръпваме сладкото от огъня за да изстине и плодовете да попият сиропа. Насипваме в стерилизирани бурканчета.

*Към сладкото не се добавя вода! Варим на умерен огън. За да стане сладкото сполучливо непременно трябва да се използва широка тава, тъй като ускорява сгъстяването. Като общо за даденото количество плодове не трябва да се вари повече от 20 минути.
Най-сполучливо, с прекрасен цвят и аромат сладко става когато варим не повече от 1,5 кг плодове наведнъж.

Успех!

 Подобни рецепти

 Сладко от ягоди











 Сладко от праскови













7 коментара:

  1. Жани, много хубаво ти се е получило сладкото! Няма нищо по-хубаво от домашно консервирани продукти. Поздравления!
    Слънчев и усмихнат уикенд!:-))))

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, докато правех сладкото си мислех за твоите шоколадови кексчета направени с моето сочно и ароматно сладко. Благодаря ти за хубавите думи!
    Приятен уикенд и на теб мила!

    ОтговорИзтриване
  3. ЕХ,че примамливо-караш ме да си купя череши докато ги има все още и да си направя тази вкусотия.....Приятен ден и благодаря за рецептатаа!

    ОтговорИзтриване
  4. Лябимото ми сладко,изглежда божествено!

    ОтговорИзтриване
  5. Направих сладкото по рецептата и много им хареса. Благодаря за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
  6. Грам се съкращава г само и единствено, без точка (както килограм кг, а не кгр.)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте ако сложим малко повече захар проблем ли е?

    ОтговорИзтриване