Страници

четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Зеленчуци в гювеч


Зеленчици в гювеч_6685
Глиненият гювеч е голямо изобретение ΓελαστούληςВсичко приготвено в него става много по-вкусно. Зеленчуците, печени в него стават меки като локуми, особено когато са печени в повече масълце……топят се в устата, залък след залък и хоп! Гювечът неусетно в преполовен ……
Продуктите, които използвах са:
  • 2 малки карфиола
  • 4 тиквички
  • 3 картофа
  • 6 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч домати (консерва)
  • 1 ч.ч. маслинено масло
  • 1 ч.ч. вода
  • сол, чер пипер (по желание)
Приготвяне:
Задушаваме лука в тиган с малко масло докато стане стъклен и го прехвърляме го в гювеча. Прибавяме зеленчуците нарязани на едро, доматите, които смиламе с блендер и маслиненото масло. Посоляваме, добавяме водата и размесваме. Печем на 220С докато ястието получи хавайски загар.


Зеленчуци в гювеч_6675

Александра пак си облиза пръстчетата, хах!
Добър апетит!

7 коментара:

  1. Любимо ястие, ама с месце у дома, иначе се мръщят:) Чудесен е станал!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може и с мръвка, може и без мръвка, важното е да се топи в устата :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Звучи много вкусно, но какво е "маслинено масло"? Не е ли зехтин...?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      маслиненото масло е зехтин. Ще се радвам ако споделите дали ви е харесало. Поздрави!

      Изтриване
  3. И тук се нареждам ...сега ми е любим такъв тюрлю гювеч, ама като бях малка не исках и да чуя за него:)! Браво на детето, не ..браво на майката, че го е научила да хапва такава вкусотия!
    Поздрави, Жани! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даже и салата от домати и краставици яде с апетит, не е за вярване! Хах!
      Поздрави и на теб весело и спорно утре мила!

      Изтриване
  4. Предпочитам го точно такъв - без мръвка! Всичко накуп в гювеча и хайде във фурната!
    Жани, изглежда толкова апетитен, колкото и е! :)
    Поздрави!!

    ОтговорИзтриване