Глиненият гювеч е голямо изобретение Всичко приготвено в него става много по-вкусно. Зеленчуците, печени в него стават меки като локуми, особено когато са печени в повече масълце……топят се в устата, залък след залък и хоп! Гювечът неусетно в преполовен ……
Продуктите, които използвах са:
- 2 малки карфиола
- 4 тиквички
- 3 картофа
- 6 моркова
- 1 глава лук
- 1 ч.ч домати (консерва)
- 1 ч.ч. маслинено масло
- 1 ч.ч. вода
- сол, чер пипер (по желание)
Задушаваме лука в тиган с малко масло докато стане стъклен и го прехвърляме го в гювеча. Прибавяме зеленчуците нарязани на едро, доматите, които смиламе с блендер и маслиненото масло. Посоляваме, добавяме водата и размесваме. Печем на 220С докато ястието получи хавайски загар.
Александра пак си облиза пръстчетата, хах!
Добър апетит!
Любимо ястие, ама с месце у дома, иначе се мръщят:) Чудесен е станал!
ОтговорИзтриванеМоже и с мръвка, може и без мръвка, важното е да се топи в устата :)
ИзтриванеПрегръдки!
Звучи много вкусно, но какво е "маслинено масло"? Не е ли зехтин...?
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
Изтриванемаслиненото масло е зехтин. Ще се радвам ако споделите дали ви е харесало. Поздрави!
И тук се нареждам ...сега ми е любим такъв тюрлю гювеч, ама като бях малка не исках и да чуя за него:)! Браво на детето, не ..браво на майката, че го е научила да хапва такава вкусотия!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Жани! Хубава вечер!
Даже и салата от домати и краставици яде с апетит, не е за вярване! Хах!
ИзтриванеПоздрави и на теб весело и спорно утре мила!
Предпочитам го точно такъв - без мръвка! Всичко накуп в гювеча и хайде във фурната!
ОтговорИзтриванеЖани, изглежда толкова апетитен, колкото и е! :)
Поздрави!!