Мариноваме свинските гърди със сол, чер пипер, чесън и петмез /
Μαρινάρουμε την πανσέτα με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο πετιμέζι.
Варим бататите в подсолена вода докато омекнат, прецеждаме и запазваме бульона / Βράζουμε την γλυκοπατάτα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν,σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
Карамелизираме лука / Καραμελώνουμε το κρεμμύδι
Наливаме бульон докато се покрие месото /
Ρίχνουμε ζωμό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
Слагаме месото да се пече във фурна на 180С докато омекне 1 1/2 ώρα.
Βάζουμε την πανσετα στο φούρνο στους 180С για 1 1/2 ώρα.
Пюрираме бататите с преса / Περνάμε την γλυκοπατάτα από πρέσα σε πουρέ
Овкусяваме със сол, зехтин, сос от печена пиперка /
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σάλτσα ψητής πιπεριάς
Сос от печена пиперка: Смиламе с блендер печени червени пиперки заедно със сол на вкус, зехтин и оцет, докато се получи гладък сос./
Σάλτσα ψητής πιπεριάς: Πολτοποιούμε με μπλέντερ ψημένες σε γρκριλ πιπεριές Φλωρίνης μαζί με αλάτι, λάδι και ξύδι σε λεία σάλτσα.
овкусяваме с горчица и червен пипер/… καρυκεύουμε με μουστάρδα και γλυκιά πάπρικα
Поставяме свинските гърди върху слой от пюре от батат, украсяваме с листенца от радика, карамелизиран лук и клончета от мащерка /
Τοποθετούμε την πανσέτα επάνω σε στρώση από πουρέ γλυκοπατάτας, στολίζουμε με καραμελωμένο κρεμμύδι, φυλλαράκια ραδικιού και κλωναράκια θυμάρι.
Жани,Жаниииииии....Сякаш мен чакаш на гости:))))!Всичко поднесено ми е любимо!Ще взаимставам задължително!Поздрави и слънчев ден:)
ОтговорИзтриванеМими, това е от рецептите, които ни показват в кулинарния колеж, красиво и вкусно.
ОтговорИзтриванеУсмихната нова седмица!!!!!
Фантастично е станало!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Жани,
ОтговорИзтриванепрекрасно ястие с батати.Сеем ги на село, но явно са много вкусни сурови, винаги ги нападат червеи.Но се отглеждат много лесно, когато човек си закупи от търговската мрежа и си направи сам разсад.Бататът има вкус на тиква, но малко по - различен, чудесен за гарнитура.А маринованото месо с петмез се е получило чудесно .
Поздрави !
За първи път чувам и виждам батати.А щом и може човек само да си го отглеща,ще се поинтерисувам.
ИзтриванеИнтересно ястие,Жани!Супер е, че ходиш на този кулинарен колеж.
Жани, много апетитно изглежда това! Батат не съм опитвала, нещо не ме привлича:), но тук звучи вкусно.
ОтговорИзтриване