понеделник, 19 октомври 2015 г.

Porc Braisé

Свински гърди задушени с пюре от батат/ Χοιρινή πανσέτα Μπριζέ με πουρέ γλυκοπατάτας


IMG_9822

IMG_9844


Мариноваме свинските гърди със сол, чер пипер, чесън и петмез /
Μαρινάρουμε την πανσέτα με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο πετιμέζι.

IMG_9742

IMG_9746


IMG_9748


IMG_9754


  
Варим бататите в подсолена вода докато омекнат, прецеждаме и запазваме бульона / Βράζουμε την γλυκοπατάτα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν,σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.

IMG_9756



Карамелизираме лука / Καραμελώνουμε το κρεμμύδι

IMG_9765


Наливаме бульон докато се покрие месото /
Ρίχνουμε ζωμό στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπάσει το κρέας.

IMG_9767
IMG_9780


Слагаме месото да се пече във фурна на 180С докато омекне 1 1/2 ώρα.
Βάζουμε την πανσετα στο φούρνο στους 180С για 1 1/2 ώρα.

Пюрираме бататите с преса / Περνάμε την γλυκοπατάτα από πρέσα σε πουρέ

IMG_9776
Разреждаме с бульон / Αραιώνουμε με ζωμό
 
 
IMG_9790



Овкусяваме със сол, зехтин, сос от печена пиперка /
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σάλτσα ψητής πιπεριάς

IMG_9794


Сос от печена пиперка: Смиламе с блендер печени червени пиперки заедно със сол на вкус, зехтин и оцет, докато се получи гладък сос./

Σάλτσα ψητής πιπεριάς: Πολτοποιούμε με μπλέντερ ψημένες σε γρκριλ πιπεριές Φλωρίνης μαζί με αλάτι, λάδι και ξύδι σε λεία σάλτσα.

IMG_9799


овкусяваме с горчица и червен пипер/… καρυκεύουμε με μουστάρδα και γλυκιά πάπρικα


IMG_9801


Поставяме свинските гърди върху слой от пюре от батат, украсяваме с листенца от радика, карамелизиран лук и клончета от мащерка /
Τοποθετούμε την πανσέτα επάνω σε στρώση από πουρέ γλυκοπατάτας, στολίζουμε με καραμελωμένο κρεμμύδι, φυλλαράκια ραδικιού και κλωναράκια θυμάρι.


IMG_9820


IMG_9839α

 IMG_9841

Добре дошли в моя блог! Всички представени рецепти в блога са приготвени, оформени и заснети от мен, както и всички публикации са обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Можете да ги изплозвате с не търговска цел като посочите линк към тях.

6 коментара:

  1. Жани,Жаниииииии....Сякаш мен чакаш на гости:))))!Всичко поднесено ми е любимо!Ще взаимставам задължително!Поздрави и слънчев ден:)

    ОтговорИзтриване
  2. Мими, това е от рецептите, които ни показват в кулинарния колеж, красиво и вкусно.
    Усмихната нова седмица!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Фантастично е станало!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Жани,
    прекрасно ястие с батати.Сеем ги на село, но явно са много вкусни сурови, винаги ги нападат червеи.Но се отглеждат много лесно, когато човек си закупи от търговската мрежа и си направи сам разсад.Бататът има вкус на тиква, но малко по - различен, чудесен за гарнитура.А маринованото месо с петмез се е получило чудесно .
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За първи път чувам и виждам батати.А щом и може човек само да си го отглеща,ще се поинтерисувам.
      Интересно ястие,Жани!Супер е, че ходиш на този кулинарен колеж.

      Изтриване
  5. Жани, много апетитно изглежда това! Батат не съм опитвала, нещо не ме привлича:), но тук звучи вкусно.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...