вторник, 24 март 2015 г.

Ароматен козунак на конци-Видео


Ароматен-козунак-на-конци_0365

Подробно видео за това как правя моите козунаци, което успях да кача едва тази година.
http://ve-gea.blogspot.gr/2014/04/aromaten-kozunak-na-kontsi.html





Ароматен козунак-на-конци_0478

Успех!
Мислили ли сте как може да се оползотвори старият козунак? Прочетете в....

Екмек с козунак (Εκμέκ τσουρέκι) 

Хапвали ли сте екмек кадаиф? Онзи прекрасен сладкиш с млечен крем, сметана и кадаиф?…така…а хапвали ли сте същия десерт с козунак вместо с кадаиф? Истинска наслада за душата! Хапваш си едно парченце и в устата ти започват да се преливат блажени вкусове, ту на сметанова паста с млечен крем , ту на ориенталски сиропиран десерт. Продължаваш да си хапваш и се чувстваш толкова безсилен да спреш ….. Блаженство, нали?


Добре дошли в моя блог! Всички представени рецепти в блога са приготвени, оформени и заснети от мен, както и всички публикации са обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Можете да ги изплозвате с не търговска цел като посочите линк към тях.

6 коментара:

  1. Жани, благодаря за видеото :)

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, ти си с толкова богат опит и едва ли има да научиш нещо ново от него. :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Майстор си, Жани, страхотни са, аз също няма да пропусна да те похваля! Че даже и парченце ще си отчупя. ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Честит рожден ден мила Гери и тук!
    С пожелание за още много кулунарни дерзания и нека звесдата на късмета да гре винаги над твоята глава! Вече можеш вече да се престрашиш да замесиш козунак и ти, няма къде да сгрешиш, по отегчаващо подробно обянение от това не мога да направя! Мога даже да ти пратя Александра да ти помага с тестото :)

    ОтговорИзтриване
  5. Жани,
    прекрасни козунаци.Ясно е, че малката ти дъщеричка много ти помага в кухнята.Не съм правила козунаци с мастикс и махлеб.Интересен начин за сплитане на плитките козунак.Козуначеното тесто изисква много топлина за втасването.Баба ми правеше чудни козунаци навремето.При измесването удряше тестото в плота до 100 пъти, за да стане по - пухкаво и еластично.Когато направеше фитилите за плитката ги усукваше - двата края в различни посоки и така козунака става на хубави конци.
    Няма нищо по - вкусно от домашно направения козунак, пресните домашни продукти, многото топлина и доброто изпичане са много важни, за да стане много вкусен и добре изпечен козунак.Днес го правим в машината за хляб.Миналата година стана много хубав.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  6. Елена, не е случайно, че козунаците се правят пролетно време. През пролетта има необходимата топлина и влага, които са главна прдпоставка за успешни козунаци. Несъмнено качествените продукти са важна предпоставка за вкуса. Тук нямат навик да усукват плитките и пак стават, даже виж в страницата ми в фейсбук съм пуснала пет начина за оформяне на козунаци. Аз лично съм за навиването на руло преди оформянето на фитилите, защото и конци се образуват и остават рехкави. Машина за хляб няма, но миксера върши същата работа, а пък иначе как и малката ще се включи активно в месенето?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...