Митология

 Атина Палада
 Богинята Атина е символ на мъдростта. Тя олицетворява интелекта и благоразумието, съчетани с храброст и сила. Дори начинът по, който се ражда говори за нейните качества. Синеоката богиня излиза на бял свят от главата на баща си Зевс. Нейните символи са щита, копието, маслиновото дърво, совата и змията. Казва се, че нейният храм в Акропола,в Атина, бил пазен от огромна змия. Атина дарява с маслиново дърво атиняните.
Тя покровителствувала древногръцките герои, давала им мъдрост, съвети и помощ в трудни моменти. Давала мъдрост и знание на хората, учила ги на изкуства и занаяти. 
Прочетете още...

Хирон и ученикът му Ахилей
Кентавърът Хирон 
Митичният Хирон, живял някога в горите на Пелион сред многобройни растения и билки се смята за най-вещия учител по билколечение. 
Роден получовек, полукон, той е най-известният сред кентаврите. Син на Кронос и океанидата Филира, той бил надарен от баща си с безсмъртие. За разлика от остраналите кентаври, които били диви, необуздани, движели се на стада и притежавали цялата грубост и първичност на инстинкта, Хирон се отличавал със своята доброта и мъдърост, бил изключителен лекар, сръчен хирург, умел ловец и велик учител на легендарни герои.
Добре дошли в моя блог! Всички представени рецепти в блога са приготвени, оформени и заснети от мен, както и всички публикации са обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Можете да ги изплозвате с не търговска цел като посочите линк към тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...