Γεμιστά
Продукти
за 15 броя зеленчуци-домати, пиперки, патладжани, (тиквички по желание)
3 картофа, нарязани на едро
15 супени лъжици ориз, с връх
3 големи глави лук
4 домата настъргани на ренде
2 с.л. магданоз нарязан
2 с.л. прясна чубрица нарязана
1 с.л. джоджен
1 с.л. сол
1 к.л. чер пипер по желание
10 с.л зехтин
Отрязваме капачетата на доматите и чушките.
Издълбаваме чушките.
Издълбаваме доматите и смиламе вътрешноста им с пасатор.
Осоляваме вътрешно зеленчуците.
Патладжаните издълбаваме непосредствено преди пълненето за да не почерняват.
Прибавяме измитият ориз и продължаваме запържването 6-7 минути като разбъркваме често за да не залепне.
Прибавяме настърганите домати,
вътрешноста от издълбаните домати, които ще пълним,
пресните ароматни подправки, черният пипер и 1 равна с.л.сол.
Оставяме сместа да ври за 5-6 минути и отдръпваме от огъня , за да изстине и да набъбне ориза.
Напълваме зеленчуците с оризовия пълнеж и покриваме с капачетата.
Подреждаме ги в тавата, допълваме помежду с вътрешността от патладжаните, нарязаните картофи, 1/2 ч.ч.вода и печем на предварително загрята фурна на 220С за около два часа.
При нужда добавяме малко водичка или покриваме с алуминиево фолио за да не загорят.
Добър апетит!
Добре дошли в моя блог! Всички представени рецепти в блога са приготвени, оформени и заснети от мен, както и всички публикации са обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Можете да ги изплозвате с не търговска цел като посочите линк към тях.
Няма коментари:
Публикуване на коментар