За тази салата няма някаква особена рецепта, всичко в въпрос на фантазия и на собствен вкус. Едно е сигурно, че е много витаминозна, засищата и вкусна.
Моята салата съдържа 1/2 маруля, 1 морков, 3 сурови малки главички червено цвекло (пандзар), 2 стръка зелен лук, овкусена е със зехтин и балсамико и е поръсена с тиквени семки, сусам, кедрови ядки и кашу (касиус).
(Правилно е ядките да се накисват предварително във вода за 2 часа)
Моята салата съдържа 1/2 маруля, 1 морков, 3 сурови малки главички червено цвекло (пандзар), 2 стръка зелен лук, овкусена е със зехтин и балсамико и е поръсена с тиквени семки, сусам, кедрови ядки и кашу (касиус).
(Правилно е ядките да се накисват предварително във вода за 2 часа)
Да ви е вкусно!
Добре дошли в моя блог! Всички представени рецепти в блога са приготвени, оформени и заснети от мен, както и всички публикации са обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Можете да ги изплозвате с не търговска цел като посочите линк към тях.
Жани,
ОтговорИзтриванечудна е станала салатката.Пандзара червено цвекло ли е ? А касиуса какво растение е ? Мисля ,че в салатката има листа от червено цвекло, съдейки по снимките.Виждала съм в Гърция да продават червеното цвекло заедно с листата.
Поздрави !
Елена, Държа фронта и съм вече четвърти ден на сурова храна. Не смея да се похваля, да не взема да се проваля :)
ОтговорИзтриванеПандзар е червеното цвекло, мислех че така се нарича и в България. Тук се продава на връзка с листата. Този път купух само грудки, на кило, за ги приготвям сурови.
Касиус- исках да кажа кашуто, което се вижда посипано отгоре на салатата.
Прегръдка!