Знаете ли кои са другите любими герои на Александра от клипчета в YouTube? Звездичката и бухъла от Twinkle twinkle little star. Ако нямате малки деца е най-вероятно да нямате идея за какво става въпрос, но повечето мъничета гледат с най-голям интерес тези клипчета по цял ден!
След сладурските бисквити с мечока, измайсторих и тези герои. Страхотни са нали?
За тестото използвам изпитаната рецепта за бисквити, с която направих Мечока от "Маша и Медведь" и коледните бисквити с елена Рудолф. Разгледайте снимките и почерпете вдъхновение за да направите вашите бисквити и да зарадвате вашите мъничета.
ОСНОВНА РЕЦЕПТА ЗА БИСКВИТИ
200 гр. меко краве масло
150 гр. пудра захар
1 капсула ванилия
1 щипка сол
1 яйце + 1 с.л. прясно мляко
450 гр. брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
20 гр. какао + 1 супена лъжица захар
за декор: бял и чер шоколад,
шоколадов чипс
ПРИГОТВЯНЕ:
Пресяваме брашното с бакпулвера.
Размиваме какаото с 1 супена лъжица захар и малко вода на много гъста каша, с консистенция на течен шоколад.
Разбиваме кравето масло заедно с ванилия, сол и пресята пудра захар докато побелее. Прибавяме яйцето с прясното мляко, разбъркваме и сипваме по етапно брашното пресято с бакпулвера , разделяме сместа на две равни части.
От едната част получаваме ванилово тесто.
Към другата част прибавяме размитото какао, за да получим шоколадово тесто.
Поставяме в найлонови пликове двете теста по отделно, разточваме на лист с дебелина 0,7 см и прибираме в хладилник (или във фризер за по-кратко) да се стегне за 2-3 часа.
(За водач за дебелината на листа използвам рамката на печката, така се разточва идеално равен лист с желаната дебелина).
Пекат се на 160С за около 10-12 мин на средна позиция на фурната, без вентилатор (според моята фурна).
Внимавайте да не потъмнят. След като изстинат се декорират.
Звездичката се изрязва с формичка и след като се изпече се рисуват с чер шоколад веждите и устата, а с бял шоколад се рисува бялото на окото и за зеница се слага шоколадов чипс.
(По ваше желание можете да ги направите и от Royal Icing).
За да направя бухала използвах формичка от глава на мече, с която изрязах главата и тялото. За главата притиснах ушичките, за да се изострят и да заприличат на тези на бухала. За тялото събрах ушичките навътре, за да заприличат на крачетата на бухала. За да направя светлата част около очите на бухала, използвах тръбичка, която направих като срязах с нож една спринцовка от 10ml.
С кръгчетата, които се изрязват от главата, направих крилата на бухала, а с обратната страна на ножа предадох форма на пера.
Очите оформих с бял шоколад и шоколадов чипс, а човката направих от парченца кашу. (Може да се направят и с парченце от бадем).
Успех!
След сладурските бисквити с мечока, измайсторих и тези герои. Страхотни са нали?
За тестото използвам изпитаната рецепта за бисквити, с която направих Мечока от "Маша и Медведь" и коледните бисквити с елена Рудолф. Разгледайте снимките и почерпете вдъхновение за да направите вашите бисквити и да зарадвате вашите мъничета.
ОСНОВНА РЕЦЕПТА ЗА БИСКВИТИ
200 гр. меко краве масло
150 гр. пудра захар
1 капсула ванилия
1 щипка сол
1 яйце + 1 с.л. прясно мляко
450 гр. брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
20 гр. какао + 1 супена лъжица захар
за декор: бял и чер шоколад,
шоколадов чипс
ПРИГОТВЯНЕ:
Пресяваме брашното с бакпулвера.
Размиваме какаото с 1 супена лъжица захар и малко вода на много гъста каша, с консистенция на течен шоколад.
Разбиваме кравето масло заедно с ванилия, сол и пресята пудра захар докато побелее. Прибавяме яйцето с прясното мляко, разбъркваме и сипваме по етапно брашното пресято с бакпулвера , разделяме сместа на две равни части.
От едната част получаваме ванилово тесто.
Към другата част прибавяме размитото какао, за да получим шоколадово тесто.
Поставяме в найлонови пликове двете теста по отделно, разточваме на лист с дебелина 0,7 см и прибираме в хладилник (или във фризер за по-кратко) да се стегне за 2-3 часа.
(За водач за дебелината на листа използвам рамката на печката, така се разточва идеално равен лист с желаната дебелина).
Пекат се на 160С за около 10-12 мин на средна позиция на фурната, без вентилатор (според моята фурна).
Внимавайте да не потъмнят. След като изстинат се декорират.
Звездичката се изрязва с формичка и след като се изпече се рисуват с чер шоколад веждите и устата, а с бял шоколад се рисува бялото на окото и за зеница се слага шоколадов чипс.
(По ваше желание можете да ги направите и от Royal Icing).
За да направя бухала използвах формичка от глава на мече, с която изрязах главата и тялото. За главата притиснах ушичките, за да се изострят и да заприличат на тези на бухала. За тялото събрах ушичките навътре, за да заприличат на крачетата на бухала. За да направя светлата част около очите на бухала, използвах тръбичка, която направих като срязах с нож една спринцовка от 10ml.
С кръгчетата, които се изрязват от главата, направих крилата на бухала, а с обратната страна на ножа предадох форма на пера.
Очите оформих с бял шоколад и шоколадов чипс, а човката направих от парченца кашу. (Може да се направят и с парченце от бадем).
Успех!
Добре дошли в моя блог! Всички представени рецепти в блога са приготвени, оформени и заснети от мен, както и всички публикации са обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Можете да ги изплозвате с не търговска цел като посочите линк към тях.
Ама каква страхотна мама си, Жани! Толкова да са красиви и симпатични, страшно сладурски. :) Да нагушкаш "виновницата" за вдъхновението ти. ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти Гери, и аз много им се радвах като ги правих. Малката много ги хареса, поръчва си да й направя варено кафе, топи си бисквитката и облизва първо шоколада.!!!
ИзтриванеПрегръдка!
Малка скица, браво и на двете ви. :)
ИзтриванеЖани, страхотни бухалчета и звездички. Много добра мама си щом правиш такива завъртяни бисквитки. Майка мечта! Иначе за бисквитките с кафето, и аз като бях малка винаги исках да си топя в кафе. Благодаря ти, че със споделеното ме върна към моето детство.
ОтговорИзтриванеУсмихнати и слънчеви съботно - неделни дни!
Поздрави!
Разбира се, и с други герои ще направя, само да й доставя удоволствие!
ИзтриванеИначе много се услаждат бисквитките с кафето, хе-хе!
Прегръдка и разтоварващи неделни дни!
Жани,
ОтговорИзтриванечудесни са бисквитките.Такива прекрасно измайсторени бисквити могат да доставят радост на всяко дете.Навремето и аз обичах да правя разни сладкишчета или фигурки, когато майка ми или баба ми приготвяха нещо.Този навик се запази и до днес, склонна съм към много експерименти в кухнята с различни продукти.
Поздрави !
Елена, малката освен, че почти ги привърши, колкото са останали ги строява в редица и им се радва като на играчките от киндер яйцата :) Даже вчера нарисува мечока много сносно за възрастта си.
ИзтриванеПоздрави!
Жани, прекрасни са, особено ми харесаха бухалчетата!
ОтговорИзтриванеПриветствам и ентусиазма, с който доставяш радост на дъщеричката си!
Моята е вече голяма, но живот и здраве за внуци ще се старая и аз!
Веси, тези бисквитки закачки се оказа, че впечатлиха малки и големи, така се случи, че като ги снимах ме видяха децата на съседите, които се около 12-13 годишни и така се впечатлиха от бисквитите, надвесиха се над тавата и ги гледаха с най-голям интерес, разбира се, като свърших със снимките им занесох една чиния с бисквити и не мога да ти опиша колко много бяха щастливи за почерпката :)
ИзтриванеНе зная твоята дъщеря колко е голяма, за да ти пожелая и за внуци, може де твърде рано още, но съм сигурна, че като дойде момента ще им правиш и ти приятни изненади!
Прегръдки!