Отдавна се каня да напиша в блога тази фантастично вкусна рецепта за пенне, която е толкова любима в къщи и никога не остава време за снимки. Веднага щом бъде сервирана…и никой няма търпение за фотоси. Опитайте и вие!
Продукти:
Приготвяне:
Приготвяне на соса:
Нарязваме пилешките гърди на малки късчета, сотираме в тиган с 1 с.л. краве масло до светло златисто и ги изваждаме отделно в чиния.
Сотираме лука и праза с 2 с.л краве масло за кратко (до стъклено) и прибавяме гъбите. Задушаваме заедно докато спадне обема на гъбите.
Прибавяме пилешките хапки, бялото вино, подправките, солта и готвим на слаб огън, докато омекнат гъбите, лука и пилешкото месо, това ще отнеме около 20 мин.
Към края, 5 мин преди да свалим от огъня, прибавяме сметаната и млякото да поврат заедно с продуктите.
Приготвяне на пастата: Сваряваме пенне пастата ал денте заедно с 1/2 ч.л. сол и 2-3 с.л. зехтин за около 11 мин, според указанията на опаковката и прецеждаме като запазваме част от водата в която за врели.
Оформяне: Смесваме соса с пастата, разбъркваме всичко заедно, добавяме от водата в която е вряла пастата за да раздедим соса, оставяме да почине около 5 мин и сервираме.
Пожелание гарнираме с пармезан.
Няма нищо по-вкусно и хубаво от домашно приготвената храна!
Да ви е сладко!
Продукти:
- 400 гр. пенне паста
- 600 гр. пилешки гърди
- 500 гр. гъби
- 3 с.л. краве масло
- 1/2 глава лук дребно нарязан
- 1 стръг праз лук нарязан на тънко
- 100 гр. бяло вино
- 200 мл. млечна сметана 20%
- 150 мл. прясно мляко
- 1 ч.л. куркумас или подправка за пиле с куркумас
- чер пипер, сол
по желание пармезан за гарниране
Приготвяне:
Приготвяне на соса:
Нарязваме пилешките гърди на малки късчета, сотираме в тиган с 1 с.л. краве масло до светло златисто и ги изваждаме отделно в чиния.
Сотираме лука и праза с 2 с.л краве масло за кратко (до стъклено) и прибавяме гъбите. Задушаваме заедно докато спадне обема на гъбите.
Прибавяме пилешките хапки, бялото вино, подправките, солта и готвим на слаб огън, докато омекнат гъбите, лука и пилешкото месо, това ще отнеме около 20 мин.
Към края, 5 мин преди да свалим от огъня, прибавяме сметаната и млякото да поврат заедно с продуктите.
Приготвяне на пастата: Сваряваме пенне пастата ал денте заедно с 1/2 ч.л. сол и 2-3 с.л. зехтин за около 11 мин, според указанията на опаковката и прецеждаме като запазваме част от водата в която за врели.
Оформяне: Смесваме соса с пастата, разбъркваме всичко заедно, добавяме от водата в която е вряла пастата за да раздедим соса, оставяме да почине около 5 мин и сервираме.
Пожелание гарнираме с пармезан.
Няма нищо по-вкусно и хубаво от домашно приготвената храна!
Да ви е сладко!
Добре дошли в моя блог! Всички представени рецепти в блога са приготвени, оформени и заснети от мен, както и всички публикации са обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Можете да ги изплозвате с не търговска цел като посочите линк към тях.
Изглежда много вкусно, Жани. И сигурно е :)
ОтговорИзтриванеПоздрави.
Пригови ги и няма да съжаляваш!
ИзтриванеПриятни почивни дни!
Жани и аз не бих имала време за губене Ако тази паста е пред мен:)!Прекрасен петък:)!
ОтговорИзтриванеМного сме нетърпеливи вкъщи, когато ни очаква тенджерата с пенне, хе-хе!
ИзтриванеПриятни почивни дни!
Жани,обичам пастата топла и навярно и вие така,та кой ще чака снимки при това ухание!Страхотна рецепта!Прегръдка и ведър петък!
ОтговорИзтриванеОбичаме, обичаме, но само някои любими комбинации като тази!!! и нямаме търпение!!!
ИзтриванеПриятни почивни дни!