сряда, 18 март 2015 г.

Сиренки

Да се похваля и аз с моите печени бухти! Идеята взех от кулинарната група във Фейсбук “Торти и сладкиши ; баници и питки”, където Ани Кирилова показа Печени бухти, но понеже на мен ми приличат повече на сиренки ги прекръстих. Хареса ми идеята и ги направих. Много ни се усладиха, направих ги днес сутринта, после ходихме на люлките с моята дъщеря и тя си хапна двечки даже, благодаря за идеята!

сиренки_5381сиренки_5386

Продукти:
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. кисело мляко (200 гр.)
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 200 гр. сирене
  • 1 1/2 ч.ч. брашно

Приготвяне:
В дълбока купа сложих всички продукти без брашното, като содата угасих в киселото мляко, обърках всичко с вилица и се прибавих постепенно брашното, докато се получи много меко тесто. Оставих го да почине 20 мин. Тестото което се получава е леко лепнещо. Разточва се с помощта на парче найлон. Аз използвах найлона, който се слага в пакета между листите за баница. Намазах го с масло, сложих половината от тестото в единия край и го загънах, после го разточих с точилка на тънък лист с дебелина половин сантиметър. Отлепих найлона отгоре и с чаша изрязах кръгчета, които сгънах на полумесеци. Наредих ги върху тава постлана с пекарска хартия. Намазах ги с отгоре с жълтък размит с малко вода и ги наръсих със сусам.
Изпекох ги на 200С за 20 мин.

сиренки_5347
сиренки_5349

По желание можете да ги направите с пълнеж от екстра натрошено сирене (кашкавал, кренвиш, колбас) за по-богат вкус!

сиренки_5350сиренки_5352сиренки_5371сиренки_5385


Да ви е вкусно!




Добре дошли в моя блог! Всички представени рецепти в блога са приготвени, оформени и заснети от мен, както и всички публикации са обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Можете да ги изплозвате с не търговска цел като посочите линк към тях.

12 коментара:

  1. Супер са! Много златна коричка си постигнала!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни и апетитни са станали! Много ми приличат на добруджанки, но те не се точат. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точенето е моя импровизация, момичето пише тестото да се къса на топки колкото орех и да се разплесква с ръце, обаче реших да ги направя по-красиви :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  3. Жани,
    чудесни са соленките.Много бързи за приготвяне, лесни и вкусни.Понякога се налага да приготвям точно такива рецепти, без използване на мая, а само с бакпулвер или сода.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен добре се получиха, дори бих ги направила с плънка следващия път.
      Подрави!

      Изтриване
  4. Чудесен загар имат, Жани :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ах, колко са симпатични! Вземам 5-6-7 и дим да ме няма! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Пропуснала съм ги в групата. На мен също ми допадат и изглеждат толкова апетитно в твое изпълнение!
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Толкова вкусни бяха, че веса са само на снимка :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...