Да се похваля и аз с моите печени бухти! Идеята взех от кулинарната група във Фейсбук “Торти и сладкиши ; баници и питки”, където Ани Кирилова показа Печени бухти, но понеже на мен ми приличат повече на сиренки ги прекръстих. Хареса ми идеята и ги направих. Много ни се усладиха, направих ги днес сутринта, после ходихме на люлките с моята дъщеря и тя си хапна двечки даже, благодаря за идеята!
Продукти:
Приготвяне:
В дълбока купа сложих всички продукти без брашното, като содата угасих в киселото мляко, обърках всичко с вилица и се прибавих постепенно брашното, докато се получи много меко тесто. Оставих го да почине 20 мин. Тестото което се получава е леко лепнещо. Разточва се с помощта на парче найлон. Аз използвах найлона, който се слага в пакета между листите за баница. Намазах го с масло, сложих половината от тестото в единия край и го загънах, после го разточих с точилка на тънък лист с дебелина половин сантиметър. Отлепих найлона отгоре и с чаша изрязах кръгчета, които сгънах на полумесеци. Наредих ги върху тава постлана с пекарска хартия. Намазах ги с отгоре с жълтък размит с малко вода и ги наръсих със сусам.
Изпекох ги на 200С за 20 мин.
По желание можете да ги направите с пълнеж от екстра натрошено сирене (кашкавал, кренвиш, колбас) за по-богат вкус!
Да ви е вкусно!
Продукти:
- 1 яйце
- 1 ч.ч. кисело мляко (200 гр.)
- 1/2 ч.л. сода
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 200 гр. сирене
- 1 1/2 ч.ч. брашно
Приготвяне:
В дълбока купа сложих всички продукти без брашното, като содата угасих в киселото мляко, обърках всичко с вилица и се прибавих постепенно брашното, докато се получи много меко тесто. Оставих го да почине 20 мин. Тестото което се получава е леко лепнещо. Разточва се с помощта на парче найлон. Аз използвах найлона, който се слага в пакета между листите за баница. Намазах го с масло, сложих половината от тестото в единия край и го загънах, после го разточих с точилка на тънък лист с дебелина половин сантиметър. Отлепих найлона отгоре и с чаша изрязах кръгчета, които сгънах на полумесеци. Наредих ги върху тава постлана с пекарска хартия. Намазах ги с отгоре с жълтък размит с малко вода и ги наръсих със сусам.
Изпекох ги на 200С за 20 мин.
По желание можете да ги направите с пълнеж от екстра натрошено сирене (кашкавал, кренвиш, колбас) за по-богат вкус!
Да ви е вкусно!
Добре дошли в моя блог! Всички представени рецепти в блога са приготвени, оформени и заснети от мен, както и всички публикации са обект на авторско право по смисъла на Закона за авторско право и сродните му права. Можете да ги изплозвате с не търговска цел като посочите линк към тях.
Супер са! Много златна коричка си постигнала!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Получиха се и на вкус и на вид :)
ИзтриванеПрегръдка!
Чудесни и апетитни са станали! Много ми приличат на добруджанки, но те не се точат. Поздрави!
ОтговорИзтриванеТоченето е моя импровизация, момичето пише тестото да се къса на топки колкото орех и да се разплесква с ръце, обаче реших да ги направя по-красиви :)
ИзтриванеПрегръдка!
Жани,
ОтговорИзтриванечудесни са соленките.Много бързи за приготвяне, лесни и вкусни.Понякога се налага да приготвям точно такива рецепти, без използване на мая, а само с бакпулвер или сода.
Поздрави !
За мен добре се получиха, дори бих ги направила с плънка следващия път.
ИзтриванеПодрави!
Чудесен загар имат, Жани :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Русо хавайски :)
ИзтриванеПрегръдка!
Ах, колко са симпатични! Вземам 5-6-7 и дим да ме няма! :)
ОтговорИзтриванеДа Зори и лесни за изпълнение :)
ИзтриванеПрегръдка!
Пропуснала съм ги в групата. На мен също ми допадат и изглеждат толкова апетитно в твое изпълнение!
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер!
Толкова вкусни бяха, че веса са само на снимка :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!